Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ....ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ...


Η φίλη μου δεν σπέρνω την ίντριγκα, την διχόνοια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σπαρθεί Αθηνά , με προσκάλεσε σε ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να σας παραθέσω 7 πράγματα που δεν μου αρέσουν.
Αν με αντιπαθείτε, με μισείτε, ή έχετε οποιοδήποτε παρόμοιο συναίσθημα για το αξιολάτρευτο άτομο μου τα παρακάτω θα σας χρειαστούν.

1. Δεν μου αρέσει ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Φοίβος Δεληβοριάς.
2  Δεν μου αρέσει η καρύδα, το λεμόνι, οι αγκινάρες και το ακτινίδιο.
3. Δεν μου αρέσει να ακούω να τρίζουν μπαλόνια (μπορώ άνετα να προβώ σε έγκλημα...πολύ άνετα όμως).
4. Δεν μου αρέσει το ούζο.
5. Δεν μου αρέσουν ο Μάρκος Σεφερλής.
6. Δεν μου αρέσει η αλαζονεία.
7. Δεν μου αρέσει ο χειμώνας και το φθινόπωρο, γενικά δεν μου αρέσει το κρύο, η βροχή και το χιόνι.

Θα μπορούσα να σας γράψω 1027 πράγματα που με δεν μου αρέσουν αλλά ας όψεται το παιχνίδι που με περιορίζει...
Θα προσκαλέσω και εγώ με την σειρά μου τους εξής:


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑΞΙΔΙ...

Είναι ένας τόπος όπου έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Τις πιο έντονες, τις πιο χαρούμενες, και μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή που μου άλλαξε την ζωή...
Όταν σκέφτομαι την Κρήτη, στο μυαλό μου έρχεται μόνο μουσική, καλό παρεάκι....και χαμόγελα, μόνο χαμόγελα....
Να κυνηγάμε το ηλιοβασίλεμα όπως έχω γράψει παλιότερα ΕΔΩ....
Πάω να βρω το παρεάκι της Κρήτης λοιπόν.....που τους επιθύμησα.... και εύχομαι κάποια στιγμή, όποια στιγμή, να μπορέσω να μείνω σε αυτόν τον τόπο....
Καλή αντάμωση.....

υγ: δεν το έχω αναφέρει ποτέ πως η φωτογραφία με την καρέκλα στο άβαταρ μου είναι τραβηγμένη στο λιμάνι των Χανίων....



Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΙΡΙ ΝΤΙΡΙ ΝΤΙΡΙ ΝΤΙΡΙ....

Σαν ένα βλογ που σέβεται τον εαυτό του, και που πάνω από όλα κρατάει με νύχια και με δόντια τον ρομαντισμό, σας παραθέτω το παρακάτω άσμα, το οποίο εξυμνεί μια βαθιά ιστορία αγάπης που σαν στόχο έχει τον γάμο.
Μιλάει για ένα ζευγάρι που ίσως είχε ψιλοτσακωθεί βρε αδερφέ, αλλά παρόλα αυτά ο έρωτας ήταν εφαλτήριο για να ξανασμίξουν και να ανέβουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.
Μέσα από το άσμα γίνεται η πρόταση γάμου, όπου το αγόρι της ιστορίας καλεί το κορίτσι να εσκεφτεί καλά την απόφαση της προτού δώσει την απάντηση της.
Το κορίτσι την εσκέφτηκε την απάντηση, και ο γάμος είναι γεγονός!!!
Και στων κορτσώνε μας!
Στιχοι:
Ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι (8 φορές μαζί-ντουέτο)  Ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι (8 φορές μαζί-ντουέτο) Ανδρέας Βάσιος σόλο Τώρα που σε βρήκα φως μου την απόφαση σου  δώσ' μου κάθε λέξη που θα πεις θέλω να την ε-σκεφτείς... Θα με ξαναφήσεις μόνο ?  - Οοοοοοοόχι ! Νίντα Κανάκη Μες στο δάκρυ μου να λιώνω ?  - Οοοοοοοόχι ! Νίντα Κανάκη Θέλεις να σε παντρευτώ ?  - Θεεεεεέλω !  Νίντα Κανάκη στην καρδούλα σου να μπω ?  - Θεεεεεέλω ! Νίντα Κανάκη Ανδρέας Βάσιος σόλο  Κάντε γρήγορα κουμπάροι η κοπέλα μου γουστάρει  Ανδρέας Βάσιος με την Νίντα Κανάκη Με στεφάνι να με πάρει ντίρι ντίρι ντίρι ντίρι στο χορό του Ησαΐα  γρήγορα ο θησαυρός μου θα'ναι δίπλα μου κυρία Νίντα Κανάκι σόλο Τώρα που σε βρήκα φως μου την απόφαση σου δώσ' μου  κάθε λέξη που θα πεις θέλω να την ε-σκεφτείς Θα με κάνεις να πονώ  - Οοοοοοοόχι ! Ανδρέας Βάσιος Και να ψάχνω να σε βρω  - Οοοοοοοόχι ! Ανδρέας Βάσιος  Θέλεις να με παντρευτείς ? - Θεεεεεέλω ! Ανδρέας Βάσιος  Στην καρδούλα μου να 'ρθείς - Θεεεεεέλω ! Ανδρέας Βάσιος  σόλο βιολί και κλαπατσίμπανα Ανδρέας Βάσιος σόλο Κάντε γρήγορα κουμπάροι η κοπέλα μου γουστάρει Ανδρέας Βάσιος με την Νίντα Κανάκη Με στεφάνι να με πάρει ντίρι ντίρι ντίρι ντίρι στο χορό του Ησαΐα  γρήγορα ο θησαυρός μου θα'ναι δίπλα μου κυρία  Ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι (8 φορές μαζί-ντουέτο)  Ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι - ντίρι (8 φορές μαζί-ντουέτο)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥ ΕΝΤΕΧΝΟΥ....

Επειδή το βλογ μου έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν του εντέχνου - θα επανέλθω σχετικά με αυτό σε επόμενη ανάρτηση - και επειδή είχα καιρό να ανεβάσω κάποιο τραγούδι, δείτε αυτό το βίντεο γιατί πραγματικά είναι αριστούργημα.....
77 καλλιτέχνες, 40 διαφορετικά σημεία της Αττικής, τραγουδούν τον Ερωτόκριτο....

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

FORE....ME....


Καθόμουν και κοιτούσα το ταβάνι...δεν σκεφτόμουν τίποτα...η ανία κυριαρχούσε....και ξαφνικά η αγαπημένη μου δεν σπέρνω την ίντριγκα - Αθηνά με προσκάλεσε σε ένα βλογοπαίχνιδο.
Οι κανόνες είναι οι εξής:
Πρέπει να σας πω 4 πράγματα που θα άλλαζα από το παρελθόν και 4 πράγματα που θα ήθελα να έχω στο μέλλον.
Θα ξεκινήσω με το παρελθόν και θα συνεχίσω με το μέλλον,έχουμε και λέμε:

1. Δεν θα πήγαινα στην Μύκονο το καλοκαίρι του 2007 με την συγκεκριμένη παρέα που πήγα...οι χειρότερες διακοπές έβα....

2. Δεν έπρεπε να σταματήσω την ενόργανη...τώρα θα ήμουν ολυμπιονίκης και θα είχα σμιλεμένο κορμί....

3. Δεν έπρεπε να είχα πάρει τόσο κλειστά την στροφή στο υπόγειο γκαράζ με αποτέλεσμα να χτυπήσω την πόρτα του συνοδηγού...(ότι είχα πάρει το δίπλωμα δεν θέλω γέλια)

4. Να μην ήμουν τόσο ανεκτική με άτομα που δεν έπρεπε....

Και

1. Να τρέφομαι μόνο με γλυκά και αυτό να είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη απώλεια κιλών...και εννοείται να μην μου δημιουργούσε και ζάχαρο,διότι μπαίνω και σε κάποια ηλικία....

2. Να μην χάσω ποτέ αγαπημένους μου ανθρώπους και να έχουμε όλοι υγεία...

3. Να ζήσω κάποια στιγμή σε ένα νησί....

4. Να μην μείνω μόνη μου....

Τώρα εγώ με την σειρά μου πρέπει να δώσω την σκυτάλη σε άλλους 4 φίλους για να παίξουν, λοιπόν 
ο λόγος σε σας....

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ....ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ....


Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε όπως λέει και το άσμα..... απόψε σας περιμένω στην πρώτη εκπομπή της σεζόν.....στον Ανατολικό 95.8fm από τις 21:00 εως τις 23:00 να ξενυχτίσουμε και να μεθύσουμε να τους ξεχάσουμε όλους εδώ.....

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΑΑΑ...ΤΙ ΑΛΛΑ?




"Επειδή όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των ηλιθίων ανάμεσα μας και κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν πρόσωπα «υπεράνω υποψίας», μάλλον πρέπει να ξανασυστηθούμε…"

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των βλακών ανάμεσα μας, αφού το κρίσιμο ποσοστό που όλοι γνωρίζουμε ότι υφίσταται σε κάθε τυχαία πληθυσμιακή ομάδα παραμένει ως σήμερα απροσδιόριστο. Και επειδή κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν με την ανοησία τους πρόσωπα «υπεράνω υποψίας», ανακαλύπτουμε ότι οι χοντροκέφαλοι είναι πολύ περισσότεροι από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε. Αν δεχτούμε την κωδωνοειδή καμπύλη «κανονικής κατανομής» (ή «καμπύλη Gauss», από το όνομα του Γερμανού μαθηματικού) η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διάφορων χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού, έχουμε το λιγότερο ένα ποσοστό 25% βλάκων (το υπόλοιπο ποσοστό στη συγκεκριμένη μέθοδο μέτρησης είναι 25% έξυπνοι και 50% με μέσο όρο νοημοσύνης) σε κάθε κοινωνική ομάδα, ο ένας στους τέσσερις. Μάλλον δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ένα τόσο μικρό νούμερο. Όπου και να στρίψεις σε βλάκα θα πέσεις. Αυτό που φαίνεται να έχει καθολική ισχύ είναι πως όσοι είναι οι χάχες μεταξύ των παρκαδόρων είναι και μεταξύ των πανεπιστημιακών.

Όσο περισσότερο απασχολεί την κοινωνία ένα φαινόμενο (αλκοολισμός, βροχοπτώσεις, ανεργία κ.λπ.) τόσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των λέξεων που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν με ακρίβεια όλες τις πτυχές του (λέγεται ότι οι Εσκιμώοι έχουν τις περισσότερες λέξεις για το λευκό). Μια ισχυρή ένδειξη για το πόσο αισθητή είναι η κοινωνική παρουσία των βλακών, άρα και το ποσοστό τους, είναι ο εκπληκτικός πλούτος λέξεων για τον χαρακτηρισμό τους από την αρχαία ως τη σύγχρονη και τη νεανική ευρηματικότητα: νωθρός, άνους, μωρός, μώλυς, ευήθης, αμβλύς, βληχρός, αβδηρίτης, χαύνος, χάσκας, πελελός, αναίσθητος, αμβλύτης, νώθειος, άφρων, αμαθής, άσκεφτος, αερολόγος, κόρυζα, ζωντανό, ζωντόβολο, κουτορνίθι, κωθώνι, μάπας, βλάκας (με περικεφαλαία), πανίβλακας, ανόητος, ελαφρύς, γελοίος, μπουνταλάς, μπούφος, μπαρούφας, μπούρδας, χάνος, ψάρι, βλήμα, σερσέμης, χαϊβάνι, πίπιζας, τούβλο, ντουβάρι, χαλβάς, χάχας, κούτσουρο, μούσμουλο, χοντροκέφαλος, στενόμυαλος, ελαφρόμυαλος, ορνιθόμυαλος, μωροπίστευτος, φυγόμυαλος, κουφιοκέφαλος, κοντόφθαλμος, στενοκέφαλος, σκατοκέφαλος, σαχλαμάρας, αφελής, κοίμησης, κοιμισμένος, νυχτωμένος, ύπνος, απτάλης, αχμάκης, ζευζέκης, στούρνος, στουρνάρι, πίτουρας, χάπι, χάπατο, φιόγκος, φύκι, κολοκύθας, κεφάλας.

Και: στόκος, κάλος, μπάμιας, φελλός, καθυστερημένος, σκατόμυαλος, κοκορόμυαλος, ζαβός, ηλίθιος, λειψός, κλούβιος, θέατρο, κουτεντές, κουτουλιακας, στραβάδι, ντιπ (ντιπ για ντιπ), βραδύνους, σκράπας, αγαθός, αγαθιάρης, αγαθοκλής, αγαθοψώλης, αγαθομούνα, μικρόμυαλος, μικρονοϊκός, μυγοχάφτης, απόμωρος, ζαβλακωμένος, θεόκουτος, νταμάρι, ζώο, βόδι, μοσχάρι, κρέας, σαχλός, σαχλαμπούχλας, τρίχας, φάβας, χαζοχαρούμενος, άχυρο, χαμένος, χαζοβιόλης, μουρόχαβλος, κλαπανάρας, κρετίνος, αποβλακωμένος, παρμένος, μύωψ, κορόιδο, πατάτας, πιλάφας, καζάνας, τουφεκαλεύρης, ξυλοσχίστης, ρόζος, ανεγκέφαλος, πτηνοκέφαλος, ελαφροκέφαλος, μπουσδούκος, μπουζουκοκέφαλος, νούμερο, γκαβός, κόπανος, μέτριος, λίγος, ανίκανος, ανεπαρκής, χύμα, σκόρπιος, καδρόνι, ανερμάτιστος, γκαφατζής, μηδέν, τίποτα, μπουμπούνας, μπουμπουνοκέφαλος, μπαγλαμάς, πλημμύρας, παπάρας, Παπαρόπουλος, κώτσος, όρνιο, πρόβατο, κοκωβιός, κότα, χήνα, κλώσα, βλαμμένος, βλακόμουτρο, βλακέντιος, τενεκές, βλήτο, ούφο, βούρλο, μόγγολο, Νταού, χόρτο, φυτό, μπάζο, Γκαούρ, Γκουφι, γκαγκά, γκάου, κουλός, γεια σου, φλοπ, και το λεξιλόγιο διαρκώς εμπλουτίζεται.


Απόσπασμα από το "Εγχειρίδιο Βλακείας" του Διονύση Χαριτόπουλου

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

JE SUIS FATIGUE...


Προ τριημέρου πήρα την απόφαση να σώσω τον αρραβώνα μου, η έσχατη λύση που υπήρχε ήταν να ανέβω - εμείς που είμαστε κάτω από το αυλάκι, λέμε θα ανέβουμε όταν μιλάμε για την πρωτεύουσα -να ανέβω λοιπόν στην Αθήνα μήπως και δω προκοπή με τον αρραβωνιαστικό μου.
Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι έφτασα στον Πύργο -όχι Ηλείας, της Νεάπολης Εξαρχείων- αντίκρισα τον αρραβωνιάρη και ρίγη με διαπέρασαν διότι είχα και καιρό να τον συναντήσω. Φιλόξενος, χαμογελαστός, ευδιάθετος, μόνο που δεν πετούσε από την χαρά του.
Στα πλάνα μας και στα σχέδια της επανασύνδεσης ήταν να κάνουμε μαζί την πρώτη εκπομπή της σεζόν του sin radio.
Για να ακούσετε αυτή την σοβαρή φεγγαρόλουστη εκπομπή πατήστε εδώ.
Φιλοφρονήσεις, αβρότητες, πήγαιναν και έρχονταν στον Πύργο, μαζί με αυτές πηγαινοερχόταν και ο κουμπάρος μου για το καθιερωμένο σερβίρισμα.
Ο αρραβωνιαστικός μου ολόκληρο το παρασκευοσαββατοκύριακο ήταν πολύ μελιστάλαχτος και σε αυτό βοήθησε απεριόριστα και η λατρεμένη μου Αθηνά....
Όμως όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν έτσι τελείωσε και η διαμονή μου στην πρωτεύουσα, και τώρα κάθομαι μόνη εδώ και σκέφτομαι τα όμορφα λόγια του αγαπημένου μου, και ένα δάκρυ κυλά αργά από το μάγουλο μου......


υγ1: η ατάκα σε juis fatigue ανήκει δικαιωματικά στον κουμπάρο μου, καθότι και γαλλομαθής.
υγ2: σαν μια ανάρτηση που σέβεται τον εαυτό της, έχω παραθέσει για την ευκολία σας και τα κατάλληλα λινκς!!!!!
υγ3: το τραγουδάκι παρακάτω είναι γνωστή αδυναμία....