Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΧΕΙΜΕΡΙΟΣ ΥΠΝΟΣ


Με τον όρο χειμέριος ύπνος χαρακτηρίζεται μια κατάσταση μακράς ύπνωσης στην οποία και περιέχονται πολλά ζώα κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Επειδή η θερμοκρασία του σώματος στις αρκούδες δεν πέφτει και μπορεί έτσι εύκολα να ξυπνήσουν από τον χειμωνιάτικο ύπνο τους,θεωρείται ότι δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη,αλλά σε μια μορφή ύπνου η οποία αναφέρεται ως χειμέριος ύπνος!
Δεν παρακολουθείτε ντοκιμαντέρ στο άνιμαλ πλάνετ....είναι πρόλογος για να μπείτε λίγο στο κλίμα!!!
Ο χειμώνας και γενικά τα κρύα δεν μου αρέσουν καθόλου.Ναι,ξέρω η κάθε εποχή έχει την χάρη της,αλλά εγώ δεν βρίσκω καμία χάρη στο καταχείμωνο.Θα ήθελα να ήμουν αρκουδίτσα,ανεξαρτήτου χρώματος,και να ξεκινούσα σιγά σιγά σε καμιά δεκαπενταριά μέρες να γλάρωνα και να έπεφτα στον χειμέριο ύπνο.Να ξυπνούσα την πρωτομαγιά.......Τι ωραία που θα ήταν!Αυτά όμως είναι όνειρα,πουλιά μου ταξιδιάρικα που λέει και ο Τέρης Χρυσός.
Και επειδή τον χειμέριο ύπνο δεν τον βλέπω να έρχεται έγινε το κατέβασμα των χειμωνιάτικων σήμερα,προσπάθησα να το καθυστερήσω αλλά ήταν αναπόφευκτο!
Καλό χειμώνα να έχουμε λοιπόν!

15 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι, παθαίνω θερινή νάρκη!
    Λατρεύω τον χειμώνα και σιχαίνομαι το καλοκαίρι.
    Τα χειμωνιάτικα κατέβασέ τα με μtorrent.
    Γρήγορο και αξιόπιστο download χωρίς ιούς και άλλα προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το γνωρίζω αγαπημένη ότι δεν σου αρέσει το φανταστικό καλοκαιράκι.Αυτό χρησιμοποίησα γιατί φημίζεται για την αξιοπιστία του!!!
    Ετοίμασε τα σπόρια....θα έρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή ακόμα δεν κοιμόμαστε, σε λίγο είναι που θα μας πάρει ο ύπνος;
    και ποια θα είναι η αιτία;
    το κρύο;
    δεν είναι κακό το κρύο, αλλά γίνεσαι παγωτό, πράμα που ακούγεται ευχάριστο αλλά δεν είναι. δε μ αρέσουν τα κρύα σπίτια, οι κρύες στάσεις λεωφορείου, το κρύο σε κλειστούς χώρους -εκτός του ψυγείου και του καταψύκτη όπου εκεί επιβάλλεται.
    το κρύο έξω, με το σωστό ντύσιμο είναι ως και διασκεδαστικό. το περπάτημα ζεσταίνει, το τρέξιμο ξανάβει, αλίμονο στα μωρά στα καροτσάκια' κάθονται σαν αγάλματα και μου φαίνεται πως υποφέρουν!
    κρύο - ζέστη, ζέστη - κρύο
    η αρκουδίτσα τέλεια!!!
    γειαα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..αντε να 'ρθει παλι το
    καλοκαιρι!! :)

    παντως επειδη, δεν μπορω το κρυο..εχει βδομαδες που φοραω και κανενα χειμερινο, ζεστο ρουχο!! :)

    καλημερα Χριστινα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Summertime Blues
    ειναι το κρυο τσουχτερο που λεει και το ασμα....να το αντεξω δεν μπορωωωωω....στην προηγουμενη ζωη μου πρεπει να ειχα γεννηθει μεσα στην ερημο σαχαρα δεν εξηγειται αλλιως!!!η αρκουδιτσα μου αρεσει και μενα πολυ,καλημερα!!!!!!

    @ iLiAs
    καλημερα iLia,γυρω στους 7 μηνες θελουμε για να καλοκαιριασει..τωρα κοντα δηλαδη!χαχχα...ειχα αφησει ενα δυο χειμωνιατικα καβατζα απο περισυ και τα εχω φορεσει κ εω γιατι δεν μπορω να κρυωνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Ομορφο βλογάκι! Καλορίζικο. Μ'άρεσε που λές ότι ήθελες να ήσουν αρκουδάκι ανεξαρτήτως χρώματος! Και οι καφέ αρκούδες έχουν τη χάρη τους! (θυμάμαι και το τραγουδάκι "Αρκούδα καφέ" από τη Λιλιπούπολη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Heliotypon
    καλως ηρθες στα μερη μου,σευχαριστω πολυ....αρκουδα να ειναι κ οτι να ναι...τον χειμεριο υπνο τους να πετυχω μονο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ" λοιπόν...και μαζί με το στρώσιμο των χαλιών, την επανένταξη στη "χειμερινή" πραγματικότητα, την θαλπωρή των pullovers και την ευχαριστηση που προσφέρει η θαλπωρή του τριξίματος των ξύλων στο τζάκι μου, είπα να κάνω το ίδιο και για τον εσωτερικό μου κόσμο..προσπάθεια λοιπόν για ζεστασιά και θαλπωρή μέσα μου, ευχαριστη διάθεση με κάποιες (αναποφευτκες) τάσεις μελαγχολίας μερικές φορές.!!!.ευπρόσδεκτοι μονο όσοι εχουν διάθεση για κάτι ανάλογο..μόνο να βγάλετε τα "παπουτσια" σας.."ΛΑΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχαχα ...γλυκια χριστίνα...καλο χειμώνα ...

    να κραταμε συντροφια για οσο παει...:))

    καλη μας συνεχεια με φιλια χειμωνιατικα μεν ζεστα δε...φοραν τα μαλλινα..χαχαχαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Vicky
    ομορφα λογια ανιψακιον.....

    @ σ αγαπω
    να κραταμε συντροφια σαγαπω μου για να εχουμε ζεστη μεσα στην καρδια μας...φιλια ντυμενα με κασκολ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιά σου Χριστινάκι!!! ουτε εμένα μου αρεσει ο χειμώνας... μου αρέσουν όμως τα όμορφα τοπία με χιόνι...να τα βλέπω μόνο μέσα απο την ζέστη του σπιτιού...που τον θυμήθηκες τον Τέρη Χρυσό παιδί μου;;;; εγώ να σου θυμήσω το τραγουδι με την Σοφία Βόσου...Θα ναι σαν να μπαίνει η Ανοιξη στα ξαφνικά....για μεχρι τότε....υπομονή χειμώνας είναι θα περάσει...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανοιγω το μπλογκ σου και εκεινη την ωρα περναει απ'εδω το κοριτσι...
    "Διευρεσαν φωτογραφιες απο την περσινη μας εκδρομη στο χωριο ;Και σου εχω πει μην τις ανεβαζεις σε δημοσιους hosters!!!"
    Κανω οτι δεν ακουω και επανερχομαι...λοιπον εγω ειμαι φθινοπωρινος τυπος ,το καλοκαιρι δε μου πολυαρεσει.
    Ο χειμωνας μου κανει οταν εχει πολυ κρυο ..οι χειμωνες-τραβεστι των τελευταιων ετων με εχουν αφησει παραπονεμενο και φετος θελω κρυο!
    Και να ριξει και χιονι στην Αθηνα μπας και δουμε μια ασπρη μερα ,ν'αραξουμε λιγο σπιτι...να δουμε ρε παιδι μια αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ρουλα Σμαραγδενια
    γεια σου σμαραγδενια μου,και εγω τα τοπια με χιονι δεν εχω προβλημα να τα βλεπω αρκει να ειναι σε πινακες!!!μου ερχεται συχνα στο μυαλο το ασμα με τα ονειρα,εξου κ ο τερης!!!!υπομονη 7 μηνακια ακομα!!!!φιλια

    @ Evil Chef
    ευχομαι ολοψυχα evil μου να ριξει αφθονο χιονι στην πρωτευουσα και να μην κατεβει προς τα εμας....σε μια επομενη αναρτηση θα θυμηθω ενδοξες στιγμες σε χιονοδρομικο κεντρο!!!!να δωσεις φιλια στο κοριτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ξύπνα της νάρκης διότι επείγει να περάσεις απο εμένα να παραλάβεις το κερδισμένο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Sweet cherry - Zouzouna
    ωωωωω,τι τυχη ηταν αυτη σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή